Kiełbasa schabowa TOP PRODUKTEM programu Doceń polskie2754855

Z Wiki
Wersja PriscilaskivpznkkmRemke (dyskusja | edycje) z dnia 09:37, 24 lip 2018

(różn.) ← poprzednia wersja | przejdź do aktualnej wersji (różn.) | następna wersja → (różn.)
Skocz do: nawigacji, wyszukiwania


Firma ŚWINIARSCY Manufaktura Wędlin zdobyła laury Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. Specjaliści z branży spożywczej wyróżnili Kiełbasę schabową tego producenta: przyznali jej zarówno godło promocyjne, jak i prestiżowy tytuł TOP PRODUKT. Certyfikaty jakości „Doceń polskie” są nadawane wyłącznie rodzimym artykułom spożywczym, które cechują się odpowiednim smakiem i wyglądem oraz ceną adekwatną do jakości. Oceny dokonują doświadczeni przedstawiciele branży. Podczas XXVIII atestacji Loża Ekspertów oceniła blisko 140 propozycji z całej Polski.

Kiełbasa schabowa TOP PRODUKTEM programu „Doceń polskie”

Decyzja o wyróżnieniu Kiełbasy schabowej z oferty firmy ŚWINIARSCY Manufaktura Wędlin zapadła 25 kwietnia br., kiedy to w Sosnowcu odbyła się XXVIII certyfikacja produktów spożywczych organizowana w ramach Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. Specjał firmy z Radomia otrzymał maksymalne noty (same „10”) za wszystkie oceniane cechy, czyli smak, wygląd i stosunek jakości do ceny, dlatego też przyznano mu nie tylko certyfikat „Doceń polskie”, ale także tytuł TOP PRODUKT.

- Certyfikatem „Doceń polskie” mogą być sygnowane tylko artykuły spożywcze wysokiej jakości, dlatego przedstawiciele nagrodzonej firmy mają powody do dumy. Dla konsumentów to również bardzo dobra wiadomość, a zarazem wartościowa rekomendacja, bo Lożę Ekspertów decydującą o przyznaniu certyfikatów tworzą osoby zawodowo związane z branżą spożywczą - Przewodniczącym jury jest Mirek Drewniak, współzałożyciel Klubu Szefów Kuchni, a zasady przyznawania znaków promocyjnych nie uległy zmianie od 2011 roku, kiedy miała miejsce I ocena żywności. Honorowy patronat nad wszystkimi atestacjami żywności programu „Doceń polskie” sprawuje Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Podczas kwietniowego audytu Loża Ekspertów sprawdziła indywidualnie niemal 140 wyrobów z oferty 50 producentów z całego kraju. Tak jak podczas poprzednich certyfikacji, sprawdzone zostały wyroby spożywcze różnego typu. Szansę zdobycia znaku jakości miały: nabiał, pieczywo, mięsa, ryby, miody, makarony, czy słodycze. Dla przypomnienia ŚWINIARSCY to radomska masarnia, w której podtrzymywanie rzemiosła tradycyjnego wytwarzania wędlin, kultywowane jest już od trzech pokoleń. Mając na uwadze fakt, iż dobra wędlina nie rodzi się z przypadku, przygotowaliśmy do zawodu kilkudziesięciu rzemieślników na przestrzeni ostatnich 25 lat. Z najlepszymi z nich współpracujemy do dzisiaj i to oni dają Państwu możliwość delektowania się najlepszym smakiem naszych wędlin.

Dumni jesteśmy z jakości wędlin, które codziennie dla Państwa przygotowujemy w oparciu o tradycyjne metody wytwarzania oraz cieszymy się każdym kolejnym klientem, który zaufał nam i sięga po nasze produkty.

Mając na uwadze europejskie standardy, masarnia ma wdrożony system HACCP, co zapewnia Państwu dodatkową gwarancję najwyższej jakości.

Zapraszamy na naszą stronę masarnia warszawa

Osobiste
Przestrzenie nazw

Warianty
Działania
Nawigacja
Narzędzia